Financieel advies

Hypotheekadvies & bemiddeling
De aankoop van een huis is ingrijpend en complex. Of u nu starter op de woningmarkt bent of gaat doorstomen; een goed advies en passende (financiële) oplossing is belangrijk. De adviseurs van DekkerSolutions weten door kennis en ervaring goed waar je op moet letten en wat de mogelijkheden zijn. Het is soms een fiscaal en juridisch doolhof en dan hebben we het nog niet eens over het feit of u inkomen uit loondienst of een onderneming hebt. Wat zijn de fiscale spelregels? Maar het belangrijkste: wat past het beste in uw financiële plaatje?
DekkerSolutions Financieel Advies werkt als volgt:

Stap 1: Een kosteloos oriënterend gesprek. We kijken samen naar de financiële mogelijkheden.

Stap 2: Het adviesgesprek. Na een oriënterend gesprek kijken we samen naar uw doelstellingen en geven advies bij diverse scenario’s. Zo laten wij diverse scenario’s zoals lang leven, overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid op elkaar aansluiten.

Stap 3: Als we na het adviesgesprek samen de meest passende oplossing voor u hebben bepaald, gaan we op zoek naar een passende geldverstrekker. Daarbij kijken we niet alleen naar de prijs/rente, maar ook juist naar de voorwaarden. Wat is voor u belangrijk? Mogelijkheid om extra af te lossen? Verhuizen zonder boeterente? Zo zijn er nog veel meer punten waar we op letten. Ten slotte stellen we gezamenlijk een offerte op.

DekkerSolutions heeft aansluitingen bij diverse banken en verzekeraars. Zo hebben we onder andere directe aanstellingen bij Rabobank, ABN-AMRO, ING, Florius, Obvion, Aegon, DeltaLloyd, ASR, Amersfoortse, Legal&General, Callas enz enz. We kijken gezamenlijk en beoordelen wat voor u de best passende oplossing is en kunnen dit vervolgens (zonder tussenkomst) voor u regelen!

Financieel advies
Gaat u geen woning aankopen, maar wilt u wel inzicht hebben in bijvoorbeeld de gevolgen bij pensionering of overlijden van u of uw partner? Dan maken we een deelplanning. De gevolgen bij dit scenario brengen wij in beeld. Met een deelplanning leggen we de focus exact op uw (financiële) vraagstuk. Daardoor kunt u zien of er mogelijke tekorten in het besteedbaar inkomen zijn en hoe u dit mogelijk in de vorm van een productoplossing kunt opvangen.

Vermogensadvies
Vermogen kan op verschillende manieren ontstaan. U kunt het erven, uw bedrijf verkopen of bijvoorbeeld uw huis verkopen. Maar hoe nu verder? U heeft dan vermogen, maar wat gaat u er mee doen? Samen gaan we kijken naar uw doelen en wensen. Wat is het besteedbaar inkomen en hoeveel bent u op termijn nodig? Wat geeft u rust? We maken een uitgebreide analyse, zodat we een passend advies kunnen geven. Oplossingsgericht werken!

Inkomen voor later/pensioen advies
Hoe lang moet of wilt u nog doorwerken? De AOW-leeftijd is geen vast gegeven en wordt versneld naar 67 jaar of wellicht nog langer. Hoe zit het nu fiscaal gezien met reeds opgebouwde lijfrentes? Klopt het oorspronkelijke advies nog wel? Kunnen oude rechten nog gebruikt worden? Moet u meer opbouwen om een goed pensioen te ontvangen of als u stopt met werken? En is een lijfrente voor u een juiste oplossing? Wat zijn de fiscale gevolgen? Welk inkomen heeft u nodig als u met pensioen gaat?
Met een analyse van uw inkomsten en uitgaven kunnen we een (gewenst) besteedbaar inkomen bepalen. Met deze analyse kunnen we vervolgens gaan adviseren. Hierdoor kunt u veel beter beslissen wat u nu en later wilt. Ten slotte heeft u een overzicht hoe u alles (financieel) geregeld heeft.

Overlijden
Heeft u in het verleden een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Is deze nog nodig en/of passend? We kijken graag naar uw wensen en maken op basis van een analyse een passend advies. Wellicht kan zelfs de premie van de bestaande verzekering lager door nieuwe premiestaffels.
We kijken graag samen naar de financiële oplossingen.

Financiële planning
De verschillende fases in uw leven zorgen ook voor nieuwe vraagstukken. Wat is de impact van de diverse gebeurtenissen zoals lang leven, overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid enz enz. Weet u wat dat voor u en uw partner/ kinderen betekent? Maar ook wat zijn de gevolgen van bijvoorbeeld de verkoop van uw bedrijf, de verhuizing naar een andere woning, studie van de kinderen? Een financiële planning kan u hierbij helpen. Er wordt een uitgebreide financiële analyse gemaakt. Het (gewenste) besteedbaar inkomen, doelen en wensen zijn hierbij leidend. Na de analyse fase kijken we aan de hand van de doelen en wensen wat de impact is. Aan de hand van deze input kunnen we concreet adviseren. Kortom, een financieel plan brengt uw financiële plaatje/situatie in beeld, zodat het voor financiële rust en fitheid creëert . Een helder beeld en begrijpelijke uitleg van een financieel planner mag u hierbij verwachten .

Elke (financiële) situatie is anders. Voor vragen over de kosten van het advies, bemiddelen en/of afsluiten van financiële producten neem gerust contact met ons op! Zie hiervoor bij onze contactgegevens.

Neem voor meer informatie contact met ons op!

Kom alles te weten over financieel advies bij DekkerSolutions

TOP